好耐都冇食越南菜喇,有晚朋友收工就提議去下呢間人氣餐廳食晚飯 😄睇裝潢就冇咩特別花巧嘢,佢唔係話有咩打卡位嘅😂未入店之前見到好多人都排哂隊叫外賣架喎 😮電話都響不停,淨係外賣都好似做唔完咁 👀當日我哋係平日晚上去,堂食未話要排隊等,但店內都已經剛好坐滿人,睇嚟嘢食都唔錯呢 🙂我哋叫咗:🦐 法式芝心蝦多士送到嚟檯已經聞到好香 😙呢個必叫推介!⭐又有芝麻舖多士面,多士又炸到金黃色,仲要中間嘅芝士係流心嘅,咁邪惡 🤤😈好趁熱食添呀,好酥脆 😋🤩🍜 鎮店四鳥 配 椰汁酸湯檬粉(雞脆皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)首先講個湯底先,係椰汁加醋,大家聽到唔駛擔心,比例調得非常之好,我差d飲哂成碗湯啊 😋👍好大陣椰香,飲落口creamy得嚟,因為落咗dd醋,所以唔覺得漏仲覺得愈飲愈入味 😍😋呢碗檬粉係勁大碗,但又配到4款餸,啱哂為食同埋又想獨食嘅人士 😆個雞皮炸到似炸魚皮咁嘅口感,好脆!❤️俾多2塊就好了 😂 (純個人妄想 🤪)另外仲有手撕雞、滑雞件、香脆雞 3款都唔同醃法,唔同口味,一碗檬粉都可以俾到你咁多味道,正呀!🔥🍢 串燒沙嗲拼盤另+$12 配燒菠蘿 🍍共3串:雞、牛、豬各一串沙嗲汁混入咗蝦油,所以

睇裝潢就冇咩特別花巧嘢,佢唔係話有咩打卡位嘅😂
未入店之前見到好多人都排哂隊叫外賣架喎 😮
電話都響不停,淨係外賣都好似做唔完咁 👀

我哋叫咗:

🦐 法式芝心蝦多士

送到嚟檯已經聞到好香 😙
呢個必叫推介!⭐

好趁熱食添呀,好酥脆 😋🤩

🍜 鎮店四鳥 配 椰汁酸湯檬粉
(雞脆皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)

個雞皮炸到似炸魚皮咁嘅口感,好脆!❤️
俾多2塊就好了 😂 (純個人妄想 🤪)

另外仲有手撕雞、滑雞件、香脆雞 3款都唔同醃法,唔同口味,
一碗檬粉都可以俾到你咁多味道,正呀!🔥

🍢 串燒沙嗲拼盤
另+$12 配燒菠蘿 🍍
共3串:雞、牛、豬各一串

沙嗲汁混入咗蝦油,所以更香 🤩
又唔會感覺太重口味,食咗之後都唔會覺話好口渴 👍
肉肉燒得唔乾身仲係好juicy,就算撕d肉件出嚟都好易 👌

🍹 水果茶
朋友叫的,覺得酸咗dd,但味道清爽嘅 👌

🥥 椰汁三色冰
紅豆+綠豆+椰汁 🥥
好啱我口味,因為佢冇特登再落糖水,平時我出面飲果d實加糖水,飲完會口渴,相反呢度飲落去唔會太甜,飲完一杯仲唔夠飲添 😂❤️

2022-08-25