2021-08-05
你妳芋泥白兔糖麻糬吐司台灣甜不辣台式滷水雞扒乾拌麵價錢💲: 48/ $35/ $65好味程度😋: 3.4/5服務🍴: 3.6/5環境🗾: 3.6/5性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 3/5-講到台灣人氣台灣嘢,個個都一定係諗起呢間。佢地的白兔糖吐司好有gimmick,吸引唔少人突登去。星期五晚七點幾去到都要等一陣,因為入面空間比較狹窄,已經坐滿晒🤭-❌芋泥白兔糖麻糬吐司🍞講真食過ig個啲爆餡芋泥吐司,都冇抱有好大期望。一來到,嗯,同想像的差不多😌吐司比較薄,用牛油煎過,所以食落有d油膩😕芋泥雖然綿滑,但可見份量只有薄薄一層,令到芋頭味唔出。相反,白兔糖麻糬超大舊,比例上麻麻地🤨 麻糬食落有白兔糖的奶香,味道👌🏻,但個質地好唔煙韌QQ,而係似一舊軟身啲嘅啫喱🥺 最緊要係個吐司唔夠熱,完全影響成個感覺😶🌫️ 但讚的係個包裝紙真係好靚,做到好真😍-✅台灣甜不辣。呢到的甜不辣係切成薄條再拎去炸,好似食緊薯條咁😬出面好脆,入面好韌,好好趙🤣 我地揀左限定草莓味,完來係點士多啤梨🍓醬,不過估唔到又幾夾!呢個係幾好食,但如果2個人share小心都會趙到牙鉸軟😛-🆗台式滷水雞扒乾拌麵。雞扒正常,滷水味
芋泥白兔糖麻糬吐司
服務🍴: 3.6/5
環境🗾: 3.6/5
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 3/5
🆗台式滷水雞扒乾拌麵。雞扒正常,滷水味主要停留係塊皮到,所以如果你唔食皮就會冇咩滷水果味。肉質唔乾☺️乾拌麵其實份量唔多,係用肉燥汁撈。麵條小小粗有咬口,幾中意,但略嫌滷肉汁有啲太肥🤐 配菜仲有溏心蛋、酸菜同木耳等。
ermm小失望🥲吐司你食過ig既真係返唔到轉頭。其他嘢都係一般般。去開荃灣可以試下💛 但唔洗突登來食。