1K
2022-02-21 106 浏览
為食龍柚子左口魚炙燒檸汁帶子炙燒北寄貝沙律明太子芝士蛋黃三文魚蟹蟹蟹•蟹膏蟹子燴飯伯爵茶卷蛋黑糖蕨餅價錢💲: $33/ $36/ $29/ $35/ $168/ $78好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.4/5 (得好小枱)性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3.7/5-呢間💛好出名,次次見到人地的腐皮壽司都會想去。個樣好靚,餐廳環境都帶熱帶風,坐得好闊落。身邊朋友對佢的意見都比較兩極,今次咁啱去開中環,終於有機會去試下啦!🥳-腐皮壽司: ✅✅炙燒檸汁帶子。呢度的腐皮都好多汁,甜鹹甜鹹咁,所以記得唔好點咁多豉油😳 帶子呢個係no.1! 帶子好厚肉,鮮甜軟腍,有小小沙律醬同青檸汁,食落酸酸地,好清新🤩 微微炙燒過的味道,更香口。-✅柚子左口魚。左口魚油脂好豐富,同柚子的味道好夾😜 配埋濃味的腐皮,呢個比較淡味的配搭好match😗 不過左口魚有小小筋位,有D難咬,搞到我舊飯散咗。-✅炙燒北寄貝沙律。呢個都係驚喜之選,食落啖啖北寄貝韌韌地的口感😬 沙律醬+wasabi的配搭好好食😋-🆗明太子芝士蛋黃三文魚。呢個最唔知自己食緊咩🥺 又明太子醬的味道但蓋過左三文魚肥美的味道了…芝
為食龍
蟹蟹蟹•蟹膏蟹子燴飯
伯爵茶卷蛋黑糖蕨餅
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.4/5 (得好小枱)
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3.7/5

🆗明太子芝士蛋黃三文魚。呢個最唔知自己食緊咩🥺 又明太子醬的味道但蓋過左三文魚肥美的味道了…芝士都唔覺,比腐皮+明太子的味道搶過🤐
✅蟹蟹蟹•蟹膏蟹子燴飯。呢個比想像大兜,2個人好似食極仲有🤣 係杰身啲的risotto咁,好涃蟹膏味‼️ 好似用韓國個D蟹膏撈飯咁🤤 有一絲絲的蟹柳+小小蟹肉,面頭加大量蟹子,增加口感。絕對係飽肚之選🤪

✅伯爵茶卷蛋黑糖蕨餅。好似冇咩人介紹佢地的甜品,今次去見佢有tea set,包一款甜品+玄米茶,價錢都好合理就trytry。來到發現好大份😱 旁邊有2塊蕨餅,好似donki個啲,不過邊邊位有小小乾,但都好食😎 卷蛋比較實,伯爵茶味都唔係好濃,但入面有滿滿的cream同埋包住2條蕨餅,好滿足,足夠的黑糖香氣但唔會太甜。好presentable,仲有cream同生果🥰

整體冇朋友講到咁唔好,可能因為我叫左個飯頂頂肚,而且全部都幾好食,估唔到仲有甜品做ending。都覺得可以去下食,not bad not bad,係有小小唔值咁🤭