2022-10-13 83 浏览
安平燒肉荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓係人都知道荃灣大鴻輝係美食嘅集中地,今日就同朋友嚟試咗17樓嘅<安平燒肉>,呢間一開張已經好熱門,個個食完都讚不絕口,但係超級難訂位,好好彩我地今日突然想食都book到位,不過就要夜晚9點鐘先食到,估唔到都仲幾旺場難得嚟食一次當然要豪一豪佢,我哋揀咗最貴嘅澳洲M5和牛套餐,呢到主要既肉類海鮮都係用QR Code落單既好方便,見到有咁多款靚牛任揀真係有選擇困難症呀,覺得下面呢幾款係最正既,千期唔好錯過澳洲M5和牛美國SRF極黑牛SRF極黑一口牛嚴選牛仔骨海鮮方面最吸引既當然係大大隻既帆立貝,仲有虎蝦啦,我地點幾多餐廳就比足咁多,絕對無漏單,減份量既情況,值得一讚。。 另外值得推介嘅就係燒魚腹,用個錫紙兜裝住直接放係爐面燒就可以,非常方便,食落口感就好似鰻魚咁,好滋味另一個吸引我嘅地方,就係呢度嘅台式小食,最鍾意就係酥炸番薯同埋鹽酥雞,非常有台灣夜市嘅風味,熱辣辣,真係食到停唔到口
安平燒肉
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓