2021-10-13
最近去左牛大人既觀塘分店,果幢大廈勁多食肆,競爭好大,不過果日去到都排左好多人,果然好有人氣🙊🙊🙊今次揀左好有台灣感既清爽鳳梨雞鍋,味道好醇厚清甜,入面有鳳梨、薑、苦瓜、香菇、半隻雞同小魚乾,淨係湯底都好足料😀聽朋友推介嗌左澳洲極上和牛套餐豪返一次,肉類選擇更多,而且每碟既質素都keep到👌🏿Scan完QR Code揀到好選擇困難,海鮮、餃類、小食都好吸引,個瓜仔雞水餃都幾令人覺得驚喜。另外跟餐個澳洲M9和牛牛丸都好好味好Juicy第二市場真滷牛肉飯都好惹味,點都要食返少少,好夠香。自助區主要係丸類同蔬菜 ,我地就不停食芝心丸、特級花枝丸、蟹柳、魚腐、芋頭貢丸、香草雞肉丸、鱈魚丸、雪枝揚呢啲都好好味,仲有索湯一流既招牌冰豆腐、枝竹、寛粉、風琴豆腐...樣樣都試少少已經飽左…飲品方面有各款枝裝冷泡茶 ,好似洛神花茶、白桃烏龍、桂花烏龍咁,當日見到其他飲品例如蘋果西打、仙草蜜果啲都一樣好受歡迎。熱飲就有養生既桂圓紅棗茶~另外落花流水啤酒($48)口感清爽涼快,岩哂打邊爐飲!至於甜品揀台中仙草凍,有好多配料,口感豐富又好味