2021-07-27
早一兩年Shake Shake海鮮袋嘅熱潮興起已經好想去食😋但一直都覺得太貴今次趁男朋友生日就同佢去食慶祝生日❤️今次呢間餐廳同時係酒吧🍴麻辣小龍蝦🦞香港唔算好多地方有得食小龍蝦今次餐廳有就當然要試下😋小龍蝦算係比較大隻拆左殼啲肉都脹卜卜幾爽口❤️麻辣汁香辣之餘帶有少少麻忍唔住不停接住食😚🍴特色海鮮Shake Shake袋重頭戲嘅Shake Shake袋我地今次揀左5款海鮮分別係鮮鮑魚、大元貝、青口、大蜆同海蝦❤️個人推薦一定要嗌鮑魚同大元貝大大隻之餘仲好新鮮爽口入味😋手掌咁大隻咬落啖啖肉~今次叫左小辣個人覺得唔算好辣鍾意食啦嘅朋友仔可以試下中辣以上~不過都唔建議叫太辣會蓋過左海鮮本身嘅鮮味~😚醬汁係餐廳獨創具馬來西亞風味嘅辣汁~甜甜地好香奶油味好開胃不停要點汁超肥🤣除左海鮮之外本身仲配左粟米、德國芝士腸~粟米好甜仲好索味平時唔食嘅男朋友都食左幾舊🥳芝士腸嘅芝士味濃切左片配埋醬汁好惹味好好食❤️想再追加幾條🤫🍴白酒蜆肉彩椒意粉食左咁多海鮮食翻個主食先滿足~今次就叫左呢款清清地唔會太濃味嘅意粉🍝上枱嘅時候呆左完全見唔到意粉表面鋪滿蜆🤣淡淡嘅白酒味配埋蜆都幾鮮甜~啲蜆肉仲可以點翻shake sha
🍴麻辣小龍蝦🦞
🍴特色海鮮Shake Shake袋
🍴白酒蜆肉彩椒意粉
食左咁多海鮮食翻個主食先滿足~今次就叫左呢款清清地唔會太濃味嘅意粉🍝上枱嘅時候呆左完全見唔到意粉表面鋪滿蜆🤣淡淡嘅白酒味配埋蜆都幾鮮甜~啲蜆肉仲可以點翻shake shake袋啲汁好惹味.
餐廳環境裝修都幾靚仲要有酒game玩都幾啱各界人士去🤣
📍 I Leisure (尖沙咀)
尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓