2020-04-07 40 浏览
呢2個月,因為疫情嚴重嘅關係,真係減小左出街食飯,不過因為公司工作嘅緣故,要到銅鑼灣做嘢,結果選擇食埋晚飯先返屋企,初初諗住呢個時侯應該周圍都無乜人,好易搵位,所以就諗住食我最鍾意嘅拉麵,因為真係好耐冇食,口痕呀...於是响openrice 睇吓周圍有咩好介紹,就揀左佢。老實講,佢嘅位置比較偏,唔起眼,不過估唔到咁多人,而且鋪位細,坐得比較辛苦。不過香港人真係好支持佢,所以座無虛席。我2人分別點左2個套餐,包括有豚骨拉麵,蝦味噌豚骨拉麵,2份小食,有小龍蝦蟹子沙律與及餃子4隻,2個人食絕對足夠,餃子好味,有水準。而豚骨拉麵湯底唔錯,味濃。百零蚊一個套餐來講,物有所值