2022-11-29 159 浏览
而家喺荃灣返工真係好開心,返工交通又方便,每一日收工喺公司附近都有好多美食,近排同啲同事都好鍾意幫襯呢間餐廳,滿屋日本料理日式放題,一個價錢可以任飲任食,而且地點喺市中心荃灣眾安街55號大鴻輝中心10樓。餐廳地方好闊落環境又舒適,最重要地方夠大唔會坐得辛苦,職員收碟嘅效率仲非常高唔會成枱都係碟,咁好嘅地方真係好適合幾個朋友想去食飯傾偈,坐低可以用QR code點嘢食,飲品,調味料,冷盤,都可以喺自助區選擇。飲品有汽水,茶、酒精飲品、清酒,梅酒,啤酒等等。坐低第一時間一定要點返啲刺身食下,帶子,三文魚,甜蝦,油甘魚池魚,拖羅。上枱刺身已經非常吸引。入口味道極度鮮甜,食得出每一樣食材都係好新鮮,我最鍾意就係食池魚,魚肉味香甜,加上魚肉好有口感。另外帶子都做得好出色,切到好厚身,咬落去有口感味道鮮甜。最好味亦係我最鍾意嘅刺身就係赤蝦,赤蝦嘅色澤同埋size都相當吸晴,夠晒大隻,食落鮮甜又美味加拿大海膽都係必食嘅推介,入口味道鮮甜有少少海水香味。口感非常完美。燒羊架,羊架size啱啱好,加上調皮嘅香料食落去肉質嫩滑多汁又好入味。串燒牛舌,牛舌燒到啱啱好旁邊有少少焦香,加上調味料醃得好入味,食落
而家喺荃灣返工真係好開心,
滿屋日本料理日式放題

餐廳地方好闊落環境又舒適,
飲品,調味料,冷盤,都可以喺自助區選擇。
飲品有汽水,茶、酒精飲品、清酒,梅酒,啤酒等等。

坐低第一時間一定要點返啲刺身食下,

串燒牛舌,牛舌燒到啱啱好旁邊有少少焦香,加上調味料醃得好入味,食落去牛肉味香濃非常爽口。有口感味道又好。

蒲燒鰻魚亦都係必食嘅推介,鰻魚肉結實嫩滑,加上蒲燒汁令到魚香味道提升一個層次

壽司種類真係好多款,一口一啖
唔會好多飯,比例拿捏得非常好
唔會怕食濟
我特別推薦嘅係芒果加州卷
加州卷上面非常簡單
只有芒果同沙律醬就能夠令到壽司更滋味,一齊食嘅口感更加非常好,旁邊狀況有很多蟹子,每粒都非常爽口

燒菠蘿真係好好食
又夠晒Juice
已經重叫咗四次都唔夠喉
蒲燒鰻魚肉質彈嫩,緊實
上面仲會有甜甜嘅醬汁
份量比較少
下單時不妨可以點多兩片

今次食完已經約定朋友下次再食過
不但大量選擇而且食物,上枱速度非常快,又有效率
用餐時間又夠長
本人非常推薦這間日式放題