2023-09-21
Bookmark 左呢間餐廳好耐,終於有機會食到啦。餐廳位於美麗華商場入面,交通很方便。餐廳裝潢以日式木系做主調,再以綠色植物做襯托,今次好幸運我地坐到榻榻米位🥰蒲燒鰻魚燉飯:賣相吸引,燉飯用一個盒子盛裝住,打開盒子滿滿既鰻魚鋪滿整個盒子,以紫色小花做襯托,打卡一流呀。鰻魚肉質鮮嫩,調味適中,燉飯軟硬適中,好正。蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯:口感creamy得黎帶些嚼勁,係正宗意大利飯口感;蟹蓋裝滿蟹肉同蟹膏,口感軟綿,鮮味十足。月見雞肉棒串:用免治雞肉骨做餡,外脆內軟,秘製醬汁配埋生雞蛋一齊食,令口感更顯juicy。功克力班戟·鮮果·鮮奶油:朱古力班戟配上暖暖地既朱古力醬,雙重朱古力享受,好好味。🔎MUTA Restaurant by ATUM (尖沙咀)📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地庫B131號舖
📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地庫B131號舖