2019-10-28 19 浏览
收工約咗朋友去厚福街買藥妝,買完順便喺到食埋飯,因為厚福街真係好多選擇!每次黎都會搵到岩心水既餐廳。我地發現有間門口要排隊既壽司店,而家做緊全單7折優惠,仲係米芝蓮餐廳嚟添!最初以為係立食店,但壽司吧檯前面有位坐,咁就好喇唔洗企👏🏻除左各款壽司,卷物,刺身,手卷,海鮮,小食,仲有Omakase;飲品方面,有茶/梳打/汽水/啤酒/清酒/梅酒。我同朋友一人叫左一set自選壽司10件($158)。- 三文魚壽司- 火炙三文魚壽司- 火炙三文魚腩壽司- 帶子壽司- 火炙帶子壽司- 赤蝦壽司- 火炙左口魚邊壽司- 北寄貝壽司- 飛魚籽軍艦- 牛油果沙律軍艦每件手握壽司細細件賣相精美,壽司飯醋香十足好開胃,飯身緊緻有彈性,唔會一夾就鬆散,或者死實實。壽司上刺身非常新鮮,件件都鮮味十足,好鮮甜。火炙壽司火候剛剛好,有火炙過既焦香,同時肉質保持鮮嫩。軍艦紫菜香脆,好好味。朋友既壽司盤同樣吸引!十件壽司份量對於女仔黎講,剛剛好😋
最初以為係立食店,但壽司吧檯前面有位坐,咁就好喇唔洗企👏🏻
我同朋友一人叫左一set自選壽司10件($158)。
- 三文魚壽司
- 火炙左口魚邊壽司
- 北寄貝壽司
- 飛魚籽軍艦
- 牛油果沙律軍艦
壽司刺身非常新鮮,件件都鮮味十足,好鮮甜。火炙壽司火候剛剛好,有火炙過既焦香,同時肉質保持鮮嫩。軍艦紫菜香脆,好好味。
朋友既壽司盤同樣吸引!十件壽司份量對於女仔黎講,剛剛好😋