2018-12-17 23 浏览
我一向好喜歡食魚生,每次有新開既日本餐廳或者係高人氣的日買餐廳,我都會忍唔住去食。今日就到我帶左我朋友去食依間人氣小店,七點半到達,客人超多,全院滿坐,都幾誇張。喜之刺丼$278十個客人有十個都係叫魚生飯,都唔洗問服務員有乜推介,就知魚生一定係餐廳的招牌啦。我就要左依個好豐富的喜之刺丼,入面有好多魚生,勁滿足呀,包括: 喜之刺,牡丹蝦,海膽,三文魚,油甘魚,金目鯛,松葉蟹肉,三文魚子。首先緊係食依個丼飯既主角喜之刺啦,肉質好爽彈,又有魚味,燒完就更好食。牡丹蝦就好大隻,有點點黏性。海膽係由韓國嚟,好鮮甜,如果多少少就更好啦,哈哈。三文魚都幾多油脂,但味就唔係太濃。最尾用埋三文魚子同蟹肉拌飯,加少少鼓油,超級正!

喜之刺丼$278

最尾用埋三文魚子同蟹肉拌飯,加少少鼓油,超級正!
2018-12-14