2020-03-29 256 浏览
喺香港新開業近四個月嘅頑固壽司,我今日終於食到喇,晚市人氣旺盛,好多捧場客~餐牌超多選擇,心思思唔知點揀,就揀咗呢個「特上壽司拼盤十二貫」,果然識揀,樣樣高質,餐廳經理教我地先食有紫菜嘅壽司,食完濃味嘅鰻魚後,要用子薑清潔味蕾先再食魚生類壽司,由淡味食到濃味~~味覺享受十分滿意,好幸福~~我地另外叫咗個北海丼飯,材料超豐富,食材食得出係好新鮮,北海道海膽好creamy,帆立貝肉質厚彈,白蝦爽口,good~~餐廳經理再推薦咗三款壽司,首先係金目鯛,魚肉鮮甜嫩滑;第二係針魚壽司,配上紫蘇葉,清爽得嚟食得出好新鮮;最後係柚子大根,即蘿蔔壽司,食起上嚟好開胃,酸酸甜甜好滋味~仲有我最愛嘅海鮮茶碗蒸,嫩滑蛋配上海鮮,絕配!最後,日式甜點,黑糖蕨餅係日本傳統嘅和菓子之一,沾上淋咗黑糖嘅黃豆粉,食落口感煙韌,香甜~~

仲有我最愛嘅海鮮茶碗蒸,嫩滑蛋配上海鮮,絕配!