2021-05-30
這間人氣過江龍見不少人介紹,之前猶豫係咪真係咁好食呀?看似很普通。不過,試完真係會想encore. 特別是手抓蛋餅,原來可以咁好食架!😍.旺角朗豪坊分店日日大排長龍。我放工七點左右到,等了15分鐘有位,還好。店內裝修偏向古典,帶點台灣夜市特色。另,我喜歡餐牌及其他擺設都印有台灣店的介紹,及它們用料及湯底的資訊。.講下食物水準,手抓蛋餅必試❗我嚐了芋頭肉鬆芝士蛋餅,超好味啊😍 金黃色的蛋皮煎得香脆,芋頭非常香甜,芝士可以拉到絲架😃 這是我暫時食過最好味的蛋餅。.至於兩碗自選滷味粉,每樣餸都很入味,真係唔需要多講😄 冬粉的口感有點似薯粉,而王子麵就似公仔麵。湯底是精髓,無味精,用了幾十種中藥材慢慢熬煮而成,滷汁有一種回甘的味道,非常特別😋。🫔 人氣爆漿蔥抓蛋餅加芝士 $54🍜 自選冬粉 $51🍜 自選王子麵 $49
🫔 人氣爆漿蔥抓蛋餅加芝士 $54
🍜 自選冬粉 $51