2021-05-26 582 浏览
放工Happy friday去左如心廣場覓食😌見到有間台灣料理餐廳都幾多人排隊,睇睇menu價錢唔貴,所以就果斷去了!我講既就係 饞·台式幸福食堂 @chan.taiwan.cuisine !可能星期五比較多人,所以都排左半個鐘🥲 入到去係要自己去收銀處先下單,我地點左..🍱鹽酥雞配飯鹽酥雞都大碟,幾多份量,睇落顏色幾深,應該炸耐左,但無損味道,依然係好惹味,又唔會好厚粉咁~白飯既量都幾多下~..🍲藥燉排骨藥燉排骨有排骨同湯之外,仲有杞子同紅棗,感覺很滋補,不過要趁熱食,因為凍左無咁好味,湯比較偏苦澀一點,可能多藥材,撈飯食唔錯,排骨燉得好軟腍,唔錯~..🌭台式香腸台式香腸唔係度度有,所以叫返個,懷念下台灣的味道😉味道唔錯,絕對係台灣食到台式腸既味..🍧仙草凍晚餐來講,每個主食配湯或者甜品,夏天咁熱,所以我地揀左仙草凍來消暑🤣 有點特別,就係除左紅豆,仲有花生😂 脆卜卜增加左口感~以為係凍既甜品,點知原來係溫溫的,不過就食到仙草既口感幾好味,唔似香港既涼粉既爽,而係煙煙韌韌咁,又幾得意~..餐廳不大,位置不多,不過性價比高,環境乾淨兼光猛,幾舒服,大家去要睇住時間可能要排隊啦~
放工Happy friday去左如心廣場覓食😌
🍱鹽酥雞配飯