2021-05-18
今日嚟到旺角嘅牛大人食任食火鍋,選擇左極上和牛吃到飽套餐。紅燒牛骨鍋店員推介我地揀依個湯底。牛骨湯味道濃郁,仲撈得出有幾舊牛骨。依個湯底啱晒用嚟打邊爐,啲火鍋配料唔使點醬料都好濃味!澳洲和牛M5牛肩卷牛肩卷好重牛味,肉質軟淋,油脂分佈平均。絕對可以encore。豬雪花肉片豬肉片有啲似豬頸肉,食落爽口彈牙,又帶有一啲油脂感。鮮甜海蝦海蝦新鮮,蝦肉大隻彈牙,我都有再encore!新鮮沙白原來一份有9粒。沙白好鮮甜,又冇沙。澎湖花枝漿台灣澎湖縣好出名做呢啲漿,當然我都要試一試啦!花枝丸煮完後口感爽口彈牙,真材實料。梅甘酥脆薯好推介依款!!其實佢就係炸蕃薯粒,雖然佢係油炸,但食落唔會好油!面頭仲會有酸梅粉,酸酸甜甜,同蕃薯好夾。手工啤—流水落花打邊爐梗係要嗌翻杯啤酒㗎啦!依款啤酒好清爽,又夠氣,好正!甜品最後可以揀movenpick雪糕或者係台式甜品。我同朋友都揀咗雪糕,一個士多啤梨味,一個朱古力味,好滿足!
紅燒牛骨鍋
澳洲和牛M5牛肩卷
豬雪花肉片
豬肉片有啲似豬頸肉,食落爽口彈牙,又帶有一啲油脂感。
鮮甜海蝦
海蝦新鮮,蝦肉大隻彈牙,我都有再encore!
新鮮沙白
原來一份有9粒。沙白好鮮甜,又冇沙。
澎湖花枝漿
梅甘酥脆薯
手工啤—流水落花
打邊爐梗係要嗌翻杯啤酒㗎啦!依款啤酒好清爽,又夠氣,好正!
甜品