2023-02-26
大角咀越黎越多特色餐廳,當中有間cafe一直人氣高企,唔book位簡直一位難求🙈 店內環境玩味十足,牆壁畫上彩色手繪畫🎨 環境氣氛輕鬆~ 𝙇𝙚𝙩’𝙨 𝘾𝙝𝙞𝙡𝙡 𝙇𝙞𝙠𝙚 𝙖 𝙀𝘼𝙎𝙔 𝙅𝙊𝙀!餐廳以Cafe黎講食物選擇都幾多,有沙律、意粉、Burger、Pizza、小食樣樣都有✅ 幾欣賞餐廳諗到D fusion菜式,將我地無諗過既食材加係食物到,估唔到咁好食又有特色👍🏻 二世祖既甜品同飲品最出名,推薦大家必試🌟♢ 🐓二世祖雞翼配芥末洋蔥醬 $78先試下餐廳招牌雞翼先~ 雞皮煎得超香脆,最出色係個芥末洋蔥醬,微微辣度夠惹味!♢ 🍝明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $138海量櫻花蝦蓋頂,賣相已經非常吸引!櫻花蝦同明太子味道鹹香,加左青瓜絲令口感輕盈,呢個搭配幾有創意!意粉白醬汁質地濃稠,每口都好creamy,口感一流!♢ 🧇自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148中西融合新食法,炸雞都可以配窩夫?雞肉炸得酥脆,入口嫩滑,充滿肉汁~ 窩夫上面舖左隻煎蛋,搽上芥末洋蔥醬,仲有大量花生碎,再倒埋楓糖漿,入口鹹鹹甜甜咁,多層口感好豐富!♢ 🧁提拉米祖 Tiramisu $108呢度既巨型Tiramisu好
♢ 🐓二世祖雞翼配芥末洋蔥醬 $78
♢ 🍝明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $138
♢ 🧇自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148
♢ 🧁提拉米祖 Tiramisu $108
呢度既巨型Tiramisu好出名,size夠大份!目測有5吋咁闊,當一個迷你生日蛋糕都得,兩個人食勁飽肚!餐廳用左無菌蛋整Tiramisu,蛋香同芝士味依舊濃郁。手指餅亦好香咖啡同酒味,整體平衡得好好,頗滿意既Tiramisu!
♢ 🍵特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48
二世祖既招牌飲品,每日自家人手製作,推薦必點!餐廳用左日本宇治抹茶粉+明治4.3鮮奶沖製,整體口感澀身又滑溜,抹茶味香醇回甘,加左白朱古力奶都唔會好漏。
提提大家餐廳人氣十足,入座限時計90分鐘~ 記得book左位先過黎會比較好😆