2025-05-27
中環附近嘅上班族要睇吓啦😙呢間嘢原本喺啟德買雞蛋仔,唔係普通雞蛋仔,而係雙皮奶雞蛋仔!依家中環有試食價,$38就食到!真係好香港特色!😍好香滑嘅內餡,外脆內軟嘅口感👍🏼除咗呢一個招牌中環依家仲有好抵食,又有特色嘅斯里蘭卡菜!!😙 lunch set都只係$100內,試咗兩樣咖喱都好食!菠菜咖喱,第一次食!冇諗過菠菜同咖喱都咁夾,菠菜嘅香氣微微滲入咖喱,唔會好辣,而且個濃度又唔會係嚇走你😍黑咖喱羊肉又係一種冇食過既咖喱😙有啲似印度咖喱,但係冇咁椰,而且會比菠菜咖喱辣啲!配羊肉就啱晒,羊肉嘅香味滲透埋落啲咖喱入面,好惹味!自家製魚皮餃一定要食!同出面嘅魚皮餃有好大分別,佢嘅皮好薄,緊緊包住餡,彈牙😍連個湯我哋都飲晒,因為個湯有清清地嘅生菜味,好好飲🫶🏻飲品揀咗斯里蘭卡奶茶同兩支茶,斯里蘭卡奶茶好特別,有啲拉茶嘅感覺,偏甜同奶味都幾重😙兩支茶都好有特色!唔係咁易喺出邊飲到🤎超解膩!
黑咖喱羊肉
自家製魚皮餃