真係一個難忘嘅情人節晚餐,先唔講食物質素,因為較早前係網上訂左2人座,所以一去到可以入座,但係佢竟然要我地去同其他人搭檯,見到呢一下真係呆左,之後叫左15分鐘終於換張雙人檯俾我地。之後我地叫完野食啦,發現呢間餐廳上唔齊野就一定架啦,叫左個醬油蟹來左,點知個飯等到我地食完其他野先到。仲有,唔CHECK下真係唔知佢上漏D咩,最後望下個餐排先知餐湯冇上,問完先知賣晒,仲要冇人同我地講。再到人手問題,10張檯得一個waiter,舉左好耐手都冇人理我地,人手少到可憐。最後啦,食物質素方面,個石鍋飯真係好難食,本人平日係大學CANTEEN食開頹飯,對食物要求不算高,可是這餐廳的石鍋飯真令我刷新下限,一年一度嘅情人節就咁毀左一半,唉。。。
2019-02-14