因为喺沙田区返工, 所以不时会行过嚟食lunch已经食咗好多次, 但真系每次都唔会失望🥰🥰🥰一定一定要俾个食评Menu价钱好亲民吖沙律🥗lunch set会送沙律, 上面淋咗个黑醋调嘅sauce, 好开胃好好味 🥗(但呢张相系无sauce版本XD)餐汤🍲然后系餐汤, 每次都唔一样🍲🥣 但每次都好有诚意今日系番茄甘笋汤 , 又系同以往一样, 真系食到打碎嘅蔬菜蓉架~面包🥐🥖!!!!!!!!!!!!!!!!!!(利申我唔钟意食面包😅😅)但都问咗老板娘好多次有无得买走佢啲面包... 因为真系好好食XD一篮面包会有唔同款, 每次嚟都可以食到唔同味道, 好开心🤤🤤(今日有黑松露添🤩)主菜主菜都有好多选择, 我已经食过牛脷, 猪柳, 牛肩扒, 鱼, cajun意粉, 海胆意粉.... (叫猪手仲会贴心起埋骨LOL)样样都好食, 无话推介边款😂😂但如果叫肉, side dish强烈推介要薯蓉!!!!! 系紫番薯蓉嚟架!! 💜🍠出面好少有, 同埋食得出调味唔算重, 系天然番薯嘅味道👇猪柳👇烩猪手👇软壳蟹意大利面👇Cajun虾意大利面另外加钱叫嘅甜品都好好味架我钟意cheesecake, 不过今日饱所以
因为喺沙田区返工, 所以不时会行过嚟食lunch
已经食咗好多次, 但真系每次都唔会失望🥰🥰🥰
一定一定要俾个食评

Menu

价钱好亲民吖

沙律🥗

(但呢张相系无sauce版本XD)
餐汤🍲

然后系餐汤, 每次都唔一样🍲🥣 但每次都好有诚意
面包🥐🥖!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(利申我唔钟意食面包😅😅)
(今日有黑松露添🤩)
主菜

样样都好食, 无话推介边款😂😂
出面好少有, 同埋食得出调味唔算重, 系天然番薯嘅味道
👇猪柳

👇烩猪手
👇软壳蟹意大利面

👇Cajun虾意大利面
另外加钱叫嘅甜品都好好味架
我钟意cheesecake, 不过今日饱所以无叫🤓

总结

我真系好钟意呢间小店
除咗啲嘢好食, 特别系有人情味嘅感觉

因为嚟过好多次, 所以老板娘已经好贴心咁记得我老细系唔食菜, 所以每次叫Main course都会自动skip走;
又会记得我个同事食唔到黑醋, 自动帮佢个沙律走酱🙏
呢啲贴心嘅动作真系好加分
希望大家可以多多支持小店🙌🙌