2018-02-10
因為有幾位一月之星,所以朋友們揀左去哩度食。之前一直被佢地嘅百碟宴吸引,今次終於有機會✌🏻!一心諗住試百碟晏嫁,去到個價錢同之前留意到嘅有出入(唔關餐廳事,應該係加左價我地唔知),而且有朋友臨時有事黎唔到。 所以我地最後變左散叫。 都叫到一枱野啊。好開心。 啲食物整體都幾有水準。 有位waitress 溫馨提示「鴨」得返一兩隻, 仲建議左幾個烹調方法,都好有心機,所以我地都試左佢推介個鴨。好好食啊。佢用黎點鴨個汁好特別,拎鴨個味道更上一層樓。(Sorry ~ 無特別影到相)要特別提一提係,佢啲特式cocktails! 加入左唔少中式酒,好有創意。以我地哩班開心時必須要有酒意嘅人,叫左好幾杯試下。啲名都好特別。喜歡cocktail 嘅朋友大可放心試。 仲有一樣野可以提一提,佢地有個happy hours 嘅special. 幾抵嫁!想知就向服務生們問下。而且員工們都好好,因為我地坐底時,仲係Happy hours 時間,我地揀左好幾杯cocktail,其中一杯就算係Happy hour 價錢都比較高,佢都有提我地,好細心啊!果杯好飲啊。 (就係下圖個「壽」字杯果杯喇!)
所以朋友們揀左去哩度食。
之前一直被佢地嘅百碟宴吸引,
今次終於有機會✌🏻!
一心諗住試百碟晏嫁,
而且有朋友臨時有事黎唔到。
所以我地最後變左散叫。
都叫到一枱野啊。好開心。
啲食物整體都幾有水準。
有位waitress 溫馨提示「鴨」得返一兩隻,
仲建議左幾個烹調方法,
都好有心機,
所以我地都試左佢推介個鴨。
要特別提一提係,佢啲特式cocktails!
加入左唔少中式酒,好有創意。
以我地哩班開心時必須要有酒意嘅人,
叫左好幾杯試下。
啲名都好特別。喜歡cocktail 嘅朋友大可放心試。
而且員工們都好好,因為我地坐底時,
果杯好飲啊。 (就係下圖個「壽」字杯果杯喇!)