2020-11-23
每次經過都會看到一大張poster 宣傳日本的蘋果批,看起來很像很好吃,幾次都看到有顧客絡繹不絕,心想都想一試。今次放工,到店的時候,發現旁邊的 cheesecake 更吸引,就買左蘋果批旁邊的cheesecake,今次試一試雙層牛奶芝士蛋糕(官方的名字真的不記得了)。 店員介紹2個cheesecake 既分別,話日式芝士(又唔記得左名, 係平D 個個) 芝士就淡味D,雙層牛奶芝士就會濃味D,鍾意食得重口味D 既我就當然會揀個雙層牛奶芝士。返到屋企, 急不及特就拎出黎! 食一啖,上面的牛奶味真係好濃呢,好rich 既感覺,同中間既濃濃既芝士都好夾,滿足呢! 唯一就係個個蛋糕就冇咩驚喜,我諗如果係做埋曲奇餅底就真係不得了啦!佢其他cake 就冇咩興趣啦,都係蛋糕+cream 比較多,係揀既時間,聽到有個客要訂20幾件cake,應該係做散水餅,蛋糕$20一件來說都是一個不錯的選擇。下次都會有少少興趣試一試雙層朱古力的呢!🍴 Cocolo Tokyo Cake Factory🚗 地址:灣仔皇后大道東200號利東街地庫1樓B36號舖—————————— (滿分為5分)抵食指數:🌟🌟 Enco
下次都會有少少興趣試一試雙層朱古力的呢!
🍴 Cocolo Tokyo Cake Factory
🚗 地址:灣仔皇后大道東200號利東街地庫1樓B36號舖
——————————
[港女師奶指數] (滿分為5分)
抵食指數:🌟🌟
Encore 指數:🌟