2024-02-01 59 浏览
星期六下午约朋友在湾仔一间坐得非常舒适又有靓景嘅餐厅吃午餐😊餐牌选择好多😊亦CP值高先来热热嘅餐包,香草味好浓郁,加上牛油,滋味十足餐汤里面好多唔同嘅蔬菜,口感丰富,味道浓郁肉眼味道好好,好重牛味,有合理嘅脂肪部分,感觉到油香薯仔外脆内粉, 蔬菜调味好恰当,好好味龙虾汁海鲜焗薯蓉非常有惊喜!首先酱汁充满着海鲜嘅味道,里面海鲜份量都好多,超浓郁! 鱼、虾、青口等等各自有保留住原味道,而且肉质有弹性,非常欣赏各材料嘅味道的配合甜品我哋选择了焦糖苹果蛋糕。焦糖味香甜,果肉报留住苹果本身嘅清香饮品方面,我哋点左两杯热饮:洋甘菊茶及热奶茶。洋甘菊茶味清幽,纯饮茶及加百花蜜冲饮感觉不同,两个方法都好好饮;热奶茶嘅茶香味不错。全个用餐经验好好,店员亲切有礼,仲会主动同我哋介绍餐厅。虽然我哋午餐时间,但店员可以让我哋上去上边天台位置看一看outdoor嘅风景。上到去系另外一种感觉,绝对系同朋友倾偈放松好地方,虽然最近很寒冷,但呢度有暖炉,亦都有个帐幕沙发位置,感觉很舒适。店员说之前除夕烟花景好靓,真系一望无际。期待之后约朋友过嚟enjoy夜晚香港嘅美景😊
餐包

先来热热嘅餐包,香草味好浓郁,加上牛油,滋味十足
餐汤

餐汤里面好多唔同嘅蔬菜,口感丰富,味道浓郁
肉眼扒配薯菜

肉眼味道好好,好重牛味,有合理嘅脂肪部分,感觉到油香

薯仔外脆内粉, 蔬菜调味好恰当,好好味
龙虾汁海鲜焗薯蓉

焦糖苹果蛋糕