2021-12-31 29 浏览
歎完泰式按摩💆‍♀️直落去K11行街再食埋個泰國料理做晚餐!簡直一樂也♥️♥️呢度裝修好有渡假風!坐得唔逼夾!有旅行感覺😎🌴. ✨泰式單骨雞翼配自家製泰式辣醬 $78上枱之後見到同餐牌圖片有出入係有少少失望(同店員了解後指係廚師改咗做法😅)不過味道係唔錯嘅!只係Be本身個人唔太好炸粉表層啫…沾上其DIY辣醬食更添風味!而且單骨食起上嚟好方便👌👌.✨阿閒泰手作香茅雞肉串燒(三串) $88雞肉烤完之後依然保持嫩滑多汁👍👍兼且香茅嘅香味令整體味道更上一層次!呢款值得推介!!. ✨泰式紅咖哩虎蝦卜卜蜆意大利麵 $148比想像中辣🌶️🌶️幾啱鍾意刺激口感嘅朋友!虎蝦大大隻又實肉❤️仲有鮮味青口同菇菌加持(但唔見有蜆😅)放上咗蕃紅花絲令整個擺盤加倍吸睛!意粉都煮得剛好!記得擠啲清新青檸汁中和番味道更佳!.✨椰青滑冰 $68巨型嘅一杯飲品🥥兩個人share飲都足夠!!好冰涼又夠清甜!用餐中可以解辣解油膩感非常適合😊飲哂仲可以食埋滑溜溜椰青肉!!.✨士多啤梨希臘式乳酪軟雪糕芭菲 $78Be無敵大滿足於呢杯甜品🍓有甜度適中嘅士多啤梨加上微微酸嘅乳酪軟雪糕🍓仲加咗脆脆喺中間增添層次!睇得又食得!而且咁大一杯食完都完全

✨泰式單骨雞翼配自家製泰式辣醬 $78
✨阿閒泰手作香茅雞肉串燒(三串) $88
✨泰式紅咖哩虎蝦卜卜蜆意大利麵 $148
✨椰青滑冰 $68
✨士多啤梨希臘式乳酪軟雪糕芭菲 $78
Be無敵大滿足於呢杯甜品🍓有甜度適中嘅士多啤梨加上微微酸嘅乳酪軟雪糕🍓仲加咗脆脆喺中間增添層次!睇得又食得!而且咁大一杯食完都完全唔會帶嚟罪惡感😛😛可以好好咁無負擔享用!