2007-05-08
見亞So介紹完, 於是book位順便同男友亞媽慶祝生日. 點知當日遇著落雨, 下午佢打黎話outdoor唔開, indoor已full, cancel 我個booking. 唔係丫! 一來慶祝生日, 二來人地預好個肚食野架! 於是再打去同佢講要慶祝生日, 唔想掃老人家慶…..叫佢不如一有人cancel就call我地. 大概夜晚七點佢打黎話有位, 即刻飛車去開餐啦!講環境, 如果唔係落雨, 涼涼地天氣坐出面pool side 幾好氣氛架! 家陣因為落雨, 張buffet檯放indoor中間, 感覺有D迫. 而Grill 個位就依然出面. 坐低先order 1 jar 非酒棈飲品, $160, 4 個人用rock 杯每人可飲兩至三杯.好過散叫, 起碼$50/杯. 跟住黎個暖面包加salsa, salsa好味呀! 不過出面更多好味野, 食1件好啦!海鮮有開邊龍蝦, 大蝦, 中蝦, 大蜆, 翡翠螺等等, 沙律有成10款以上揀, 另外有鵝肝醬, Parma Ham, Salami, 3款芝士加不同餅乾.出面Grill有各種扒, 腸加配菜. 甜品有9 款, 另加生果.個人覺得剩食海鮮加鵝肝醬同Pa
個人覺得剩食海鮮加鵝肝醬同Parma Ham 已值回票價, Grillpart 真係無乜特別, D 自家製既腸好硬, 係羊扒好味D同埋燒菠蘿同蕃薯好味. 甜品就真係抵打, 咁少選擇, 不過可能佢主打係海鮮同grill, 所以非常忽略甜品一環.
佢加左價, Friday night 都要收$490+/person.