2019-04-06
唔想同人迫,又唔想排隊,識揀一定揀平日黎亞蘇爾開餐~雖然係平日,但入面都7,8成滿🤭元朗店地點超方便,一出西鐵站既形點I期內,加上座位全部都好闊落,坐得好舒服,又靜靜地,傾偈岩曬👍🏼已經不是第一次來開餐,今次頭盤點了葡式檸檬白酒煮海蜆,上菜時熱辣辣的,仲有煙噴緊,見到煲裡面有大量蜆,隻隻都開曬等我食落肚😽一睇就知落足料😻初初見到咁多檸檬片,都驚好酸,不過試一試個湯,原來都係微微酸,加試少少酒香,好醒胃。之後上左路環鹹魚炒芥蘭,好有鹹香味,除咗芥蘭仲有少量雜菜,個人覺得鹹魚炒芥蘭係最好的配搭👍🏼主食就係菠蘿辣肉鮮蝦馬介休咖喱炒飯,粒粒飯都有咖喱味,好香啊😋有辣肉有蝦又有菠蘿,新鮮的配搭yummy。本來食到呢度啱啱好,但見到個甜品又好想試吓,所以就點咗一個宇治抹茶黑木糠布丁。抹茶味超濃,食到我心心眼,黑色既係Oreo粉,睇落去好型又好食。食埋個甜品真係大滿足🥳