2018-03-09
👫裝修完嘅T town多咗好多商鋪同餐廳,經過呢頭嘅👱🏽♂👱🏻♀行完街想食泰國嘢就嚟咗呢間食啦🙆🏻♀ 晚飯時間爆曬場,都要等一陣先入得去🤯 📢 想知邊到有更多好西食?Follow&like @ourfoodstory.hk✨ 吃貨情侶帶你食勻全世界🌏 不定時更新食評⭐一一一一一一一一一一一一一一🔻頭盤#炭燒泰式串燒 <$48/4pc>可揀雞肉/豬肉,我地要咗每樣各二🤔 個人認為雞肉好食過豬肉,因為豬肉有啲肥🤣 不過加埋個醬都惹味,幾抵食,可以一試😋🔻海鮮#椒鹽軟殼蟹 <$108>同平時食開嘅椒鹽唔同,有好多細細粒嘅炸物盤碟,唔知咩嚟😂 而且仲有三色椒碎撈埋一齊🧐 食落比較鹹,建議同飯一齊食會無咁重口味😝 軟殼蟹係切好一嚿嚿,食落都幾脆幾香口😙#芭堤雅燒雞 <$85/半隻>半隻嘅份量都有10幾嚿雞,食落啖啖都係肉🤩 但雞胸嘅部分比較多,肉質唔算嫩,而且有少少嚡身😕 但蘸左跟雞嘅酸辣醬,酸酸地都幾開胃幾好味😋🔻飯、麵#冬蔭雞肉炒飯 <$72>超級大碟嘅炒飯,雖然Menu寫住小辣,但食落一啲辣味都無🤔 冬蔭功嘅味道比較出,
🔻頭盤
#炭燒泰式串燒 <$48/4pc>
🔻海鮮
#椒鹽軟殼蟹 <$108>
#芭堤雅燒雞 <$85/半隻>
🔻飯、麵
#冬蔭雞肉炒飯 <$72>
超級大碟嘅炒飯,雖然Menu寫住小辣,但食落一啲辣味都無🤔 冬蔭功嘅味道比較出,炒飯粒粒分明,唔會過濕或過乾,都幾有驚喜㗎🤓 而且都好足料,食到好多碎雞肉,都幾抵食👍🏻
🔻飲品
#芒果椰汁特飲 <$34>
飲落同楊枝甘露一樣咁好味,而且好重芒果味🤯 唔算太甜,仲食到一粒粒嘅西米露😛
#龍眼冰 <$29>
有幾粒龍眼肉,無咩龍眼味😐 味道偏甜,好有東南亞風味🧐
👾驚喜指數:❗❗❗
🔙翻撻指數:❗❗❗