2017-08-25 269 浏览
今日開工開到西灣河,不嬲都知太安樓多嘢食,心血來潮不如去太安樓開飯。開咗openrice,又搵咗一輪,先搵倒呢間嘢。一到門口,條龍水蛇春咁長,結果都等成三個幾字買倒飯。見倒網友話雞潤好香,又只係加五蚊,帶住試嘢(試伏)嘅心情,叫咗海南雞飯+雞潤,再要咗支石榴汁。拎住碗飯去對面鋪坐低,咁就當然試試網友推介。 一試,啲雞潤勁creamy,完全出乎意料。明明人地鵝肝賣緊百百聲,鴨肝醬都幾十啦,而家先五蚊已經有咁嘅質素,冇得輸。雞方面都相當唔錯,好滑另外送嘅湯呢,雞味同冬瓜味都好出。可惜杯湯得嗰一粒冬瓜,我唔夠皮囉另外嗰支石榴汁,本來見倒佢紅到紅藥水咁都怕怕地佢伏,結果飲落又清甜舒服喎。唯一要彈係樽身好油,我估係阿姐整雞成手肥油搞到咁啩。成個餐又飯又湯又嘢飲先$43,抵爆!另外見好多人叫橄欖汁,下次有機會會試試。
開咗openrice,又搵咗一輪,先搵倒呢間嘢。
一到門口,條龍水蛇春咁長,結果都等成三個幾字買倒飯。

拎住碗飯去對面鋪坐低,咁就當然試試網友推介。

雞方面都相當唔錯,好滑

成個餐又飯又湯又嘢飲先$43,抵爆!

另外見好多人叫橄欖汁,下次有機會會試試。
2017-08-25