2017-08-06
老公要離港辦事一兩個星期,臨飛先突然話要陪阿仔食好d, 毫無準備下就是但walk in 左沙田hyatt。幾年前食過一次,覺得食品穩陣,長腳蟹好味,打算回味當年。晚市自助餐由6:00-10:00,但我地收工去到都8:00, 好再佢地refill得好密。先食冷盤同海鮮類,今次長腳蟹就略為遜色,無之前咁新鮮,反而波士頓龍蝦好鮮甜,蝦膏味濃鮮味!食過好多間自助餐如山卡啦,Conrad 都無今次的咁好,呢樣係全晚焦點!另魚生區就要了甜蝦,帶子同三文魚。質素只屬一般貨色,只食左一轉。B仔主要食熱葷區的雜菜炒蝦球,西班牙蛋菜餅同甜品。另一回本區應該係貴價食材,炆花膠同大海蔘,花膠膠質上乘,味道清淡可食出真正的花膠味道,可惜放涼了會有少少䐳味。海蔘用上貴價珠婆蔘,當年坐月食唔少,女仕恩物。甜品區有哈根大師雪糕,約九款選擇。其他蛋糕類無乜特別。埋單銀聯白金咭有八九折,兩位大人折實共$1200。這個價格的buffet,不少比呢間做得更出色,選舉更多。不過沙田區已經叫最好。
B仔主要食熱葷區的雜菜炒蝦球,西班牙蛋菜餅同甜品。
甜品區有哈根大師雪糕,約九款選擇。其他蛋糕類無乜特別。