尖沙咀凱悅酒店咖啡廳

Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui
今次我地book 左 尖沙咀Hyatt Regency新出嘅櫻桃小丸子主題staycation 套餐當中包含左下午茶一set 🤩🤩🤩於是乎我地就去try try 佢啦 💃💃 .一入到餐廳 臺同臺之間嘅距離唔太大 是日亦係週末時段 餐廳都比較多人數 坐落去有小小逼狹嘅感覺 😟😟😟 .今次嘅menu 同平時有少少唔同 除左加左小丸子主題之外 餐廳更除左平時afternoon tea 見開嘅茶類 🍵🍵🫖 更另外設有特飲 包括左 凍蜂蜜甜柑汁🍯🍯玫瑰莓茶🌹🌹榛子朱古力🦦🦦 我就簡左玫瑰莓茶🌹而男朋友就簡左 佢最鐘意嘅榛子朱古力 😆😆 一黎到先發現 莓茶係一壺而非一杯上👍👍 夠曬飲作消滯呀👍👍👍 而朱古力奶泡上面今次更有小丸子嘅樣黎到 襯返個主題👍👍👍 但我就略嫌朱古力味道有少少淡口啦😕😕 .到左鹹點方面 🌯🌮 包括有: 🔹薑包、醃希靈魚、酸忌廉🐟🐟🔹肝醬法式軟包三文治、油封乾蔥🍞🔹牛油果凍湯、燻煙海藻珍珠🥑🥑🔹鮮莓肉腸卷 🍖🍖🍗🍗經過上次 Angel & Devils 嘅慘痛經歷 😂😂😂我地今次決定要放棄鵝肝醬😂😂 而職員亦好好咁安排左多件希靈魚薑包比我地👍👍👍 而今次係暫時係第一次見到酒店係

到左鹹點方面 🌯🌮 包括有:
🔹薑包、醃希靈魚、酸忌廉🐟🐟
🔹肝醬法式軟包三文治、油封乾蔥🍞
🔹牛油果凍湯、燻煙海藻珍珠🥑🥑
🔹鮮莓肉腸卷 🍖🍖🍗🍗
經過上次 Angel & Devils 嘅慘痛經歷 😂😂😂我地今次決定要放棄鵝肝醬😂😂 而職員亦好好咁安排左多件希靈魚薑包比我地👍👍👍 而今次係暫時係第一次見到酒店係採用希靈魚加入係下午茶嘅一環裡 😲😲😲 酸酸味味嘅醃製希靈魚🐟🐟加埋sour cream 🥛🥛都係一個唔錯嘅開胃菜 👍👍 而另一個鮮莓肉腸卷 就真係唔係好食到所謂嘅莓味啦 而肉腸卷🍗🍗係並唔係一個肉腸形而變左係肉碎形地上菜 😂😂 有少少對外型嘅不知所措但唔影響其味道 😆😆 肉味同外層鬆脆嘅酥餅都十分香口👍👍
咁到底成餐衰係邊到? 下午茶嘅精粹個人認為絕對係甜品😀😀😀 今次甜品包括有🍫🍫🍫🍫🍫
❣️焦糖朱古力脆脆撻🍩🍩
❣️熱情果焦糖燉蛋🍮🍮
❣️栗子山🌰🌰🌰
❣️野莓馬德琳、煉奶吉士🥧
❣️紐約芝士蛋糕🍰🍰
❣️蘋果金橘鬆餅🍎🍎
成件事 如餐牌所寫 的確係一模一樣 但作為一間5星酒店💛💛 全部甜品係真係一啲驚喜都無 😔😔😔 甜品感覺好似係自助餐任攞唔嬲嘅甜品甜品一樣 😕😕 只可以講唔係唔好食 但真係好悶😂😂😂 唯一有小小唔同嘅絕對只有帶子咁嘅樣同大細嘅 scone 今次係加左蘋果乾同金橘醬一齊整 🍊🍊🍊 叫做真係未試過呢個配搭要一讚 👍👍👍 其餘甜品真係自助餐甜品加張紙牌就出貨嘅作品