2018-12-02
上網睇咗啲介紹,知道西菁街嘅鮮道樂喺一間高級放題,今日終於食到啦!雖然佢比起一般嘅放題黎講算係偏貴,但 食材同埋質素絕對係對得住價格。酒精類飲品已經好精彩,hoegaarden奇異果啤酒, 菊正宗清酒都有得揀! 另外日本蜜瓜味汽水都好好飲!每位食客預設嘅頭盤之一,都有大拖羅, 冇筋勁香魚油味入口即溶。 OMG, 香港要食到好食嘅大拖羅已經唔容易,仲要係放題到有得食,香港有邊間放題做得到呢?隔離嗰隻鮮赤貝,亦都非常新鮮爽口彈牙!切勿錯過。預設頭盤二, 岩燒安格斯牛小排,一睇就知靚牛。預設頭盤三,籠仔蒸海鮮,今晚係大蜆,有我手掌咁大隻!好鮮嫩。預設頭盤四,揀咗甲羅燒, 好香嘅蟹膏同蟹肉,呢唔係撈飯而係跟米通,好香脆可口,做佐酒小食一流!仲有法國同日本生蠔任食,蠔身好肥美呀!刺身壽司等等都係好高質素!連甜品都精美過人,絕不馬虎!由頭到尾都比人超高感官享受!成人每位$688, 由晏晝5點半開始至到11點,可以食足5.5小時! 仲有vip房可以book,可以一大班朋友坐多幾個鐘食咁高質嘅放題,人生一大享受!
預設頭盤二, 岩燒安格斯牛小排,一睇就知靚牛。
仲有法國同日本生蠔任食,蠔身好肥美呀!
刺身壽司等等都係好高質素!
連甜品都精美過人,絕不馬虎!由頭到尾都比人超高感官享受!