2022-06-21
之前已經食過一次,呢間相馬暫時係我係港島食過最高質既日式火鍋放題店,除左火鍋必食既肉類,仲有新鮮蔬菜同丸丸,仲有多款小食,食到捧住個肚走,今次再同朋友一齊食。🧃豬骨湯底 + 清湯 /呢度係一人一鍋,可以揀選自己最想食既湯底,我同朋友唔食得辣又唔想兩個都揀哂清湯,最後我地一個揀左豬骨湯,另一個揀左清湯,湯底好夠味,偷偷地放左啲配料落去熬湯,我哋不斷加湯滾湯飲,飲唔停口。/🧃美國特選級牛肩胛果然係主打靚牛肉放題,牛肩胛牛味適中,油花較少,肉質最為軟滑,高質。/🧃日本鹿兒島黑豚肉日本豚肉食落口比美國豚肉林身,煮耐左都唔會話好硬好鞋口,油脂分布啱啱好,食得多都唔會膩。/🧃炸物拼盤炸物拼盤都有多款炸物,有蝦多士、吉列蝦同米網蝦春卷等等,炸得勁香脆,調味粉好合我口味,食完一件接一件冇停口,正/🧃七味雞翼有齊七個唔同口味既單骨雞翼,總有一款岩心水,我自己最鐘意就係食蒜蓉牛油雞翼同土匪雞翼,好惹味!/🧃燒菠蘿估唔到呢度連燒菠蘿都有,菠蘿好甜又多汁,勁好食!
🧃豬骨湯底 + 清湯
🧃美國特選級牛肩胛
🧃日本鹿兒島黑豚肉
🧃炸物拼盤
🧃七味雞翼
🧃燒菠蘿
估唔到呢度連燒菠蘿都有,菠蘿好甜又多汁,勁好食!