2017-10-31 261 浏览
Happy Friday 去咗美林邨探BB,由邨頭行到邨尾其實都好大,村裏面已經有商場同埋食肆,所以同BB玩完之後我哋就去左冬菇亭 dinner BB 媽咪都想坐得舒服啲,最終都係揀左日本料理我哋望咗個Menu好多嘢食,款式又多,選擇困難症發作,最終都係揀返二人盛,因為有免加一嘅優惠。首先我係比築地鮮魚刺身所吸引,所以就食得豪華啲選擇了梅$638。刺身果然係令我哋眼前人一亮,估唔到屋村都食到咁高嘅質素是晚是刺身七點,由師傅發板二人盛但就每款刺身都有三片,好滿意!咁重點有邊七款呢?排名不分先後次序,有我最愛吃的三文魚腩入口甘香、赤身口感柔潤、油甘魚肥美鮮甜、帶子絕對厚身、北寄貝、珍寶赤蝦質感彈牙、八爪魚。吃過美味的刺身,又怎可以少了壽司的份兒,壽司四件最吸引眼球的是三文魚籽,粒粒晶凝通透,一啖放落口絕對有爆汁的感覺三文魚腩、油甘魚、帶子各有各精彩。居酒屋名物,串燒盛是也,好味到令我嚇一跳的霜降和牛粒串,濃郁嘅牛脂油香,味道高質。帆立貝也大大隻好彈啊!抵食有超多嘢食,其實仲有燒魷魚筒、鰻魚炒飯、芥辣八爪魚不能盡錄。番茄豆腐沙律當然是清新之選甜品是雪糕糯米滋而free飲品我要了支裝可口可樂可
BB 媽咪都想坐得舒服啲,最終都係揀左日本料理

首先我係比築地鮮魚刺身所吸引,所以就食得豪華啲
選擇了

是晚是刺身七點,由師傅發板

三文魚腩、油甘魚、帶子各有各精彩。

高質。帆立貝也大大隻好彈啊!

當然是清新之選

甜品是雪糕糯米滋而free飲品我要了支裝可口可樂
可惜暫時未有酒牌,下次再嚟探BB我哋就可以飲清酒談心啦!