2017-07-09
美心香港地既下午茶係由兩點半開始,所以如果唔係好肚餓可以等多陣既情況下我都建議等多陣先食既因為兩點半之後既茶餐比午市足足平成十蚊有多(不過有d tea都要$50埋單)同埋依家推出既茶餐大三元menu比午市真係抵食好多!而且配埋小食同甜品係會開心好多先睇睇menu 啦,因為呢個係我今日既第一餐,所以要叫個大份d 既tea!就豬扒炒公仔麵啦~另外小食就叫左薯條雞翼嗰個。如果要甜品就無野飲,如果要野飲就無甜品,所以我揀左甜品唔要野飲。食快餐店就無謂考慮上餐既先後次序,因為第一道上既係甜品。因為好餓所以唔理啦食住等。豆腐花似係堅既,因為有少少諧口唔似prepack d 豆腐花咁滑,而且配紅豆都襯既。暖暖地咁唔熱都唔凍。個小食上菜了!所以我就放低個甜品改為食小食先!單骨雞翼其實得一隻,不過因為佢單骨所以好似有兩件咁。一啪入口,好好味呀係麥當勞雞翼既味啊!!!好正呀一隻唔夠喉!!如果有泰式辣醬就好了!!!最後上檯既就係炒公仔麵了!點解唔見左d 豬扒既??原來收埋左係底一反個麵,d 蒸氣升上黎係啱啱炒起既公仔麵加上酥炸豬扒啊!!!不過呢有個問號問號,就係美心香港地佢炒野好鐘意加d 芽菜呀甘荀絲呀蔥呀
個小食上菜了!所以我就放低個甜品改為食小食先!
單骨雞翼其實得一隻,不過因為佢單骨所以好似有兩件咁。
一啪入口,好好味呀
一反個麵,d 蒸氣升上黎
係啱啱炒起既公仔麵加上酥炸豬扒啊!!!
不過呢有個問號問號,就係美心香港地佢炒野好鐘意加d 芽菜呀甘荀絲呀蔥呀個d
我個人而言就唔太鐘意食同埋覺得係唔夾既,所以我就夾曬出黎。
除左part以外,overall都係正既
而且呢個餐既份量好大,雖然以下午茶黎講價錢有dd 貴,但係如果二人份量黎計其實係抵既
紅豆豆腐花同埋薯條
豬扒炒公仔麵