O係田中重未搬鋪前,都間唔中食下,O個時田中係特大SUSHI既元祖,又真係幾正~但之後愈來愈麻麻,條隊又恐佈,又限人45MIN走人,就成幾年都冇再食~點知幾年之後GE星期3晚,個FD話想食日本野,GUM我地行過田中又竟然唔洗等(都成9:00PM)就入去俾多之機會佢~~~~(其實呢幾年間都食過一次外賣,都不錯)入到去,依舊幾迫,但都坐得舒服,我“警告”個FD唔好嗌麵同飯~(HAHA~幾年前試過幾次都唔店,而家都繼續判佢死刑)GUM我地就ORDER左: 三文魚手卷( WAITRESS 說手卷抵過SUSHI) 海膽SUSHI 燒秋刀魚 燒牛舌 餃子雞翼三文魚依然係新鮮肥美,3,4條夾O係手卷度,不過D紫菜如我所料,已UN了,所以都是要攤開來食,變了魚生飯﹣﹣,但如不求賣相OR不顧食相,都OK的~XD海膽是冒險試的,因為稍不新鮮就會腥,但田中D海膽很不錯,甜甜的~同埋叫壽司都會落足好多海膽俾你秋刀魚是很平價的食品,之前都會O係百佳買10蚊4條O係屋企焗來食,加D海鹽已好正,所以田中GE秋刀魚只屬OK,(頭不夠脆,而且細條會好味D,但田中用的是大條)都係好食GE,但不會有SURPRISE燒牛舌~

三文魚手卷( WAITRESS 說手卷抵過SUSHI)
海膽SUSHI
燒秋刀魚
燒牛舌
餃子雞翼

燒牛舌~我覺得有不少地方都整得好食,田中都不例外~不過朋友話有一兩塊較UN,我就覺得味是很好,但的確間唔中有塊會不夠爽口

之前冇食過餃子雞翼,以為係田中自創,但一問朋友,佢就話其他地方都會食到~ANYWAY,係真係好好食,雞翼D調味香濃,新鮮整好,連D骨都可以食埋,一咬開就有D餃子餡,好得意,D味都夾,岩晒我呢D平時唔會特別去嗌日式餃子食GE人~~

總括係,GUM既價錢有GUM既份量同質素,有機會見到不太多人排隊會再去~

第一次寫,食O個時冇諗住寫,所以冇相~下次LA
2010-03-24