總結左先,我係平民,從未食過高級日本料理,散叫幾十蚊碟壽司個d未進過去,而日本自助百零二百蚊放題就係極限..係呢個背景下,呢間鋪質素可謂十居其八九都係中上級數!黎單都黎得算快以坐滿八成客黎講個陣..非常希望佢地能keep落去...小事一樁講左先,事源兩年前度友人帶路去過呢間食過一次個陣夜晚十點後..好迫..整體質素一般..唔係點會兩年內無再去呢..但近排聽人講試過呢間話正..我就只係係咩心態聽左算..今日約友人食放題時佢提議呢間..我就一於今次試真佢!六點半去到..188$+1食到八點..如果揀兩小時到八點半就多10蚊..服務方面就全程清碟清得好快..就算得一碟食完服務員都幫你清走佢..望入廚房方面亦見d廚房帶哂帽幾衛生下..食物方面:刺身:3文魚,赤貝粒,八爪魚都中上級數.3文魚比普遍出面size大dd....甜蝦.北寄貝就標準..到呢刻寫文先醒起無黎到吞拿魚 可能無貨....壽司:虎蝦有d似泰式生蝦刺身咁..ok有味..仲有3文魚腩,芝士系都唔錯..當然無刺身咁好感覺上就..而煙3文魚,鰻魚就一般..天婦羅,蝦上上級數(暫時食過咁多間呢間最有厚度有實感d蝦..粉適中..一叫再叫值得
食物方面:
天婦羅,蝦上上級數(暫時食過咁多間呢間最有厚度有實感d蝦..粉適中..一叫再叫值得..多春魚..勁!切底地魚同皮係分開兩邊..入面係可見新鮮有熱氣既多春魚..雖然好似有d唔似炸物..但最緊要好食呀嘛..其次一口芝士..香芋粒..都係唔錯..綠色有舊唔記得咩黎就一般..
牛柳粒..有d似醃羊個d口味..ok過得去..網燒牛骨..同前者一樣都係過得去..羊安就唔算大舊..但勝在唔洗等好耐..同無乜肥膏巳經好好..鳳爪佢寫推介所以一於試埋去.哇..真係夠大夠厚實d肉..唔係齋皮..唔錯唔錯..
煮花螺..炒尤魚鬚又係ok..有個咩帆立貝就麻麻..原本以為漏單..搵下張台先知原來黎左..賣相麻麻所以唔覺黎左..芝麻雞翼..中上..好過盬燒雞翼..燒3文魚腩..種汁令條魚升呢..試得過..野飲有忌x溝milk..康c夫酸梅湯.百事..啤酒有ice..甜品當然食個個咩奶凍good..我樓下150-160 但我真的寧願比多50去mk正好多..

2014-08-21