2021-01-05
嗰日行過女人街,啲鐵棚檔口全部拆晒咁濟,比我見到一間新開嘅舖頭仔就走入去試,點知有驚喜🤪洋甘菊薰衣草蜜糖花茶🌼本身自己都好鍾意洋甘菊嗰陣回甘味,所以諗都冇諗就點左呢個試。 佢洋甘菊嘅味道啱啱好,甘得來唔會苦澀,然後再配埋個薰衣草味嘅蜜糖,超級夾😍 老細話啲薰衣草蜜糖係自己調出嚟,自家製的👍👍👍聽完之後即刻就咁試下嗰薰衣草蜜糖,haha 真係唔同啲㗎啵😝 淡淡的香味。老實講,我有問老細點解唔加香薰精油等啲味再濃啲啲,佢話特登唔加,想全天然✨✨同埋太濃會搶過洋甘菊清新嘅味道。豬軟骨茶漬飯🐷呢個不得不讚,嗰幾舊蓮藕真係好好味,爽口又入味,咁我又再撩吓老細講嘢啦🙊問佢啲蓮藕係咪入貨返嚟,好有日本風味。點知原來係自己每日慢煮,等啲蓮藕入味😯唯一缺點就係,紫菜多番少少就好喇🤫🤫總括嚟講,出旺角絕對會再去,試埋樽裝嗰啲花茶🌼🌼😛
洋甘菊薰衣草蜜糖花茶
洋甘菊薰衣草蜜糖花茶🌼
同埋太濃會搶過洋甘菊清新嘅味道。
豬軟骨茶漬飯🐷
問佢啲蓮藕係咪入貨返嚟,好有日本風味。
點知原來係自己每日慢煮,等啲蓮藕入味😯
唯一缺點就係,紫菜多番少少就好喇🤫🤫
總括嚟講,出旺角絕對會再去,試埋樽裝嗰啲花茶🌼🌼😛