2020-01-24 588 浏览
之前行一田都會經過呢間餐廳,有次我媽子口痕都食中菜,所以近近地就帶媽子黎呢到食。念川居環境黎講算係比較古色古香既餐廳,位置都幾方便,岩曬我媽唔鐘意同人逼既格局。至於餸菜方面選擇都幾多元化,由中式點心到特色川菜都有。我就點左川椒酸甜鵝腸,蝦仁滑炒蛋,而媽子鐘意補身就點左松茸螺頭燉走地雞湯。大概等左十零分鐘就已經黎左鵝腸同蝦仁滑炒蛋。平時食開鹵水鵝腸多,結果酸甜度夾得好既話都可以令鵝腸變得好好食。比起鹵味既倫咸,呢種食到酸甜既感覺,特別開胃。至於蝦仁滑炒蛋,隻蝦仁都幾大隻,大概食指姆指圈起黎個size,炒蛋火喉都唔錯。最後既燉湯煲得好入味,料足唔yap。下次會再食最後仲食埋個食埋甜品

最後仲食埋個食埋甜品