餐厅: 圓善素食
资讯:

2021-07-20 374 浏览
几次行过都比餐厅既装修吸引, 门面好简洁明亮咁岩都有个朋友钟意食素食仲约系呢间餐厅, 终于真系入去试试佢6点45分左右到, 无book位, 好彩比我们赶到最后一张枱, 同场有group人应该系book左私房菜, 所以位少左, 后面开始要等位我们一共三个人食, 无叫好多菜, 叫左时令养生汤, 鸡丝粉皮, 豆腐煲, 紫菜卷 和 香椿肉碎素翅炒饭, 一共五样1)时令养生汤 - 红萝白合掌瓜素汤 (无影相)汤是正常, 几清但无咩特别2)鸡丝粉皮应该系开胃小食, 但竟然最后先上到, 麻酱系多既, 粉皮都爽, 不过唔算好突出3)椒盐紫菜卷本身对呢个菜好期待, 但椒盐实在太重手, 一食入口只觉得䶢, 无哂紫菜的香味, 有D失望4)豆腐煲 (影得唔清, focus左系青豆上)呢个以为好普通, 反而出乎意料好食, 因为个煲入面有几款种类豆腐, 有不同质感, 不会好似外面豆腐煲得煎炸豆腐咁闷, 有惊喜, 不过都偏浓味5) 香椿肉碎素翅炒饭 (无影相)个炒饭系除左汤之外, 另一样比较清淡既一碟, 食完浓味既野, 觉得个饭特别好食, 唔会觉得炒饭好油, 都推荐可以食总结:整间餐厅的食物都正常, 不能用惊喜好好
几次行过都比餐厅既装修吸引, 门面好简洁明亮

1)时令养生汤 - 红萝白合掌瓜素汤 (无影相)
汤是正常, 几清但无咩特别

2)鸡丝粉皮
鸡丝粉皮

3)椒盐紫菜卷
椒盐紫菜卷

4)豆腐煲 (影得唔清, focus左系青豆上
豆腐煲

5) 香椿肉碎素翅炒饭 (无影相)

总结:
整间餐厅的食物都正常, 不能用惊喜好好食黎形容, 但都不差既
最重要餐厅感觉好清洁, 我背对住餐厅厨房后面, 无异味之余, 望入去地下都系干净无积水, 成个感觉好好, 令人好安心进食
而且以素食餐厅黎讲,装修舒服又无传统周围都系佛像摆设, 加上佢仲有爱心饭卷可以比人买, 捐比需要人用, 更显善心
2021-07-16
用餐时段