2023-02-07 152 浏览
同母親大人嚟紅磡,年幾兩年無嚟,紅磡真係變化好大~好多舊樓都拆咗要重建🏗,好多啲小店都搬咗...不過都有好多新開嘅新店,好似呢間火鍋店就係其中一間~裏面好新淨,啲位好闊落同舒服,有啲仲有私家電視機添🖥!嘢食方面,我哋叫咗個精選二人餐,貪佢包羅萬有~又有海鮮又有肉類,仲有啲菜同丸~上檯排得勁靚😍,全部都放喺冰上,感覺比較乾淨衛生~而啲安格斯牛同牛胸爽都排得靚靚成朵花咁🌹,牛肉好香肉味,切得略厚🐮~我同母親大人都係第一次食牛胸爽,真係好爽口彈牙,好特別~海鮮有蝦🦐,有鮑魚,有廣島蠔同蜆🦪,啲蜆真係好鮮,一開口就食非常鮮甜~其他仲有墨魚冬甩,牛肉雲吞🥟,冰豆腐,粟米🌽等等~因為蔬菜唔太多,所以另外叫咗西洋菜🥬,靈芝菇同埋炸芋件~西洋菜都夠份量,重點係洗得好乾淨,喺屋企懶得洗就比較少用嚟打邊爐,但真係好正😋!而炸芋件係我由細到大都好鍾意用嚟打邊爐嘅料,佢哋嘅芋頭好粉好腍,吸滿湯汁好好食~佢啲湯底都唔錯,我哋個雜菌鍋好足料🍄🍄🍄,一上檯都見有好多菇,仲有竹笙添!一大班人嚟呢度打邊爐都唔錯~
同母親大人嚟紅磡,年幾兩年無嚟,紅磡真係變化好大~
好多舊樓都拆咗要重建🏗,好多啲小店都搬咗...
不過都有好多新開嘅新店,好似呢間火鍋店就係其中一間~
裏面好新淨,啲位好闊落同舒服,有啲仲有私家電視機添🖥!

嘢食方面,我哋叫咗個精選二人餐,貪佢包羅萬有~
又有海鮮又有肉類,仲有啲菜同丸~
上檯排得勁靚😍,全部都放喺冰上,感覺比較乾淨衛生~
精選二人火鍋套餐

安格斯牛

我同母親大人都係第一次食牛胸爽,真係好爽口彈牙,好特別~
牛胸爽

其他仲有墨魚冬甩,牛肉雲吞🥟,冰豆腐,粟米🌽等等~
櫻花蝦豬肉丸 & 芝士牛肉雲吞

因為蔬菜唔太多,所以另外叫咗西洋菜🥬,靈芝菇同埋炸芋件~
靈芝菇

西洋菜

炸芋件

一大班人嚟呢度打邊爐都唔錯~
雲南野菌鍋
醬料