2020-11-30
Hong Kong Local Food🇭🇰 Hong Kong Style🍜💫..阿四車仔麵🍜,一間質素算不錯既車仔麵店。代表香港美食其中一樣,一定有佢份,但車仔麵向來比人感覺都髒髒的具街頭風味,有有諗過都可以食得舒適、乾淨又企理呢❓正正呢間阿四,帶給我吃車仔麵不一樣既感覺。吃得豐富之餘,亦享受到平民化既本土美食。.ll $60配料:辣魚蛋、豬大腸、滷水蛋、辣魷魚、雞翼尖、瑞士雞翼、豬皮、蘿蔔、豬紅,一碗十分豐富又抵吃啊啊啊。油麵帶粗🍜,吸盡咖哩汁湯底,好滋味。.ll $74除左Set 定,亦有自選配搭:辣魷魚、辣魚蛋、豬大腸、蘿蔔、冬菇、炸墨魚卷,都係我想吃既,加上滑脫脫米線🍜,配上自家製辣汁夠惹味。.ll $22 each小食方面,都好抵食啊啊啊😋,吃麵總想吃點菜:西生菜配腩汁,帶脆口感剛好;而碗仔素翅同樣足料,記得落醋吃。.最後港式飲品,當然唔少得樽裝飲品吧🥛。代表香港特色又陪伴我成長既一定係佢💕,樽裝維他奶 & 樽裝麥精,同樣都係 $10 抵飲又好有風味喔🥰。..×××××ש旺角豉油街108號地下..
l[招牌麵 (油麵 咖哩汁)]l $60
l[車仔麵 (米線 辣汁)]l $74
l[特色小食]l $22 each
而碗仔素翅同樣足料,記得落醋吃。
×××[阿四車仔麵 -A4 Noodles]×××