2012-10-10
之前食過佐敦果間都ok, 所以早在一星期前已在openrice訂枱, 還贈送餐前小食一碟(海蜇)及糖水。環境一般, 都幾full同埋很多人order啫啫煲, 所以有少少煙霧瀰漫的感覺。服務是ok的, 不會過份殷勤或欠奉。例牌燒乳豬 ($138) 個皮好脆, 仲暖的! 豬肉好入味而且係半肥瘦, 好味 3隻大的瀨尿蝦, 共重1斤10兩, 每兩$40 為計都算貴, 索價$1,200! 不過真係好好味! 肉質鮮味, 仲好juicy! 唔會炸到好乾, 同埋好夠味~ 又唔會覺得好熱氣, 因為有d餐廳會放好多炸左既蒜茸晌面!啫啫生菜煲 ($88) 呢個不過不失啦, 有很濃的蝦醬味。雖然略嫌燶左d 同埋好少菜, 不過都幾惹味~碧綠炒龍脷球 ($248) 正常味道, 沒特別驚喜。西蘭花不會太硬, 剛好~ 龍脷球都ok, 只係有少少煮過火, 肉有些少"鞋" 香橙骨 ($78) 本來叫了個貴妃雞但竟然售罄! 於是選另一個無咁熱氣既~ 呢個都不錯, 個骨唔會炸得好乾, 入面仲保留有少少肉汁~ 香橙味重但不會太酸, 都幾好!最後送的紅荳沙(還可以選喳咋), 都幾有陳皮味同埋起晒沙的, 都ok~