乳糖不耐症福音,好小茶飲店會提供植物奶,而「圓貝」純素茶飲店,全自家製每天新鮮製造植物奶,而糖分亦使用天然甜味劑取代高果糖玉米糖漿,飲完0負擔。仙芋抹苿沁香茉莉奶茶使用燕麥奶腰果奶調配而成,而最上層用上抹茶米蓋,米蓋口感濃稠,比起芝士奶蓋,飲完唔會有種濟的感覺,而底下配料有芋泥、仙草、紅豆,每飲一啖都會飲到配料,口感層次豐富,整杯味道抹茶味相當濃郁。啡常可仁用上濃縮咖啡配上黃金燕麥奶,再加上純素朱古力,上層用上京都焙茶米蓋非常厚實,有培茶香,苦中帶甘,整杯口感入口順滑。純素小吃紐約辣芝士素批即叫即焗,素批外層香脆,內餡用上辣芝士,配上西班牙莎莎醬,醬料酸酸地,食落幾開胃。抹茶海鹽麻糬曲奇英倫伯爵麻糬曲奇兩款味道都相當突出,曲奇鬆軟,搭配煙煙韌韌既麻糬,雙重口感完美搭配,又唔會過甜。

仙芋抹苿

啡常可仁