黎到K11 Musea新商場 除左係一系列既名牌之外 仲有好多新進駐既食店 間間都排長龍🐉 先黎試一試呢間雪糕店🍦乳糖不耐症姐係身體缺乏左一種叫乳糖酶既酵素 吾能夠消化乳製品內含既乳糖 會引起肚脹、腹部抽痛或肚瀉等症狀 而我 就係其中一員🤭 所以呢間雪糕店對我係非常吸引既😺火龍果雪糕筒 $42 80%菲律賓紅火龍果 所以有非常多既火龍果籽😳雖然冇牛奶成份 但雪糕扎實得黎 質感依然幼滑😋 食到筒底都仲有雪糕 雪糕筒用竹炭製 亦不含蛋奶成份 真係100%素friendly 就感食有啲苦 吾會易變軟仲好鬆化 配埋雪糕食中和岩岩好👍🏻燕麥奶軟雪糕 $42朋友小報告🗣燕麥味好出 味道偏甜 💡除左紅火龍果同燕麥奶之外 仲有菲律賓芒果同竹炭可可椰子軟雪糕 想知有咩味記得online睇定就吾會白行一趟😆
火龍果雪糕筒 $42
燕麥奶軟雪糕 $42