7/1/2024📍Mr. Steak餐厅系德福广场二期 睇落以为应该系专门食扒㗎啦 事实上都系普通西餐厅 意粉啊咩都有啲 但我哋就试咗佢嘅半自助lunch 想唔要buffet 都可以拣set lunch 价钱都系差三四十蚊 先讲咗两个主菜先✨香脆特嫩鸡胸配浓车打芝士酱 ($156)冇expect 过会系吉列鸡扒 完全唔嫩 成块肉好扁身 完全冇肉汁 不过好大块 有啲似大快活早餐嘅感觉芝士酱唔浓味 正正常常 仲有啲冇咩味薯蓉同茄子 唔推荐 🙅🏻‍♀️✨烤小牛扒+海虾+猪肉肠+香草烤鸡 ($223)牛扒似茶餐厅食到果种味 嗌咗5成熟 不过多过5成条肠有啲苦 烤鸡唔算滑 两只虾正正常常 啲肉都无唛调味 要沾满酱先叫有啲味道都唔推荐 🙅🏻‍♀️✨自助区食物就系汤、沙律、甜品 有6、7款沙律 仲有螺丝粉 但都唔系几好食 似系求其捞埋一碟 甜品方面试咗mouse cake cheese cake 瑞士卷 木糠布甸 豆腐花 桂花膏 都麻麻哋———————————————————————餐厅行平民西餐路线 食物质素一般 真系好似大快活但绝对食得饱 但如果想食到好味嘅扒 呢度就唔啱你啦 🙅🏻‍♀️我哋两个人午餐
7/1/2024
📍Mr. Steak

✨香脆特嫩鸡胸配浓车打芝士酱 ($156)
有啲似大快活早餐嘅感觉

✨烤小牛扒+海虾+猪肉肠+香草烤鸡 ($223)
牛扒似茶餐厅食到果种味 嗌咗5成熟 不过多过5成
条肠有啲苦 烤鸡唔算滑 两只虾正正常常