2018-10-01 679 浏览
星期日既下昼一点零,唔使等位就入左去食个brunch😛 餐厅宽敞,座位舒服,适合两个人静静地食餐饭倾下计。南瓜汤南瓜味浓,仲有芝士碎同香草系面,汤嘅口感颇滑,碟旁有一块法包,包身软熟,不过块皮就比较硬,同友人share碟牛油用,建议将面包沾汤,可以软化面包。香煎𫚧鱼茴香有机糙米饭食之前以为只碟好深,但原来只碟都几浅下,饭量并唔多,亦有啲难𢳂饭,但酱汁香浓,饭有咬口,整体不错。火腿蘑菇车打芝士奄列+香草烧薯+烧蕃茄摆盘有啲好笑,奄列超大份,但蕃茄同薯角就零零星星散落系旁边。奄列内有拉芝,蘑菇同火腿,蛋味香浓,食落会觉得有啲滞。蕃茄嘅数量实在少得可怜,只有两细旧,不过蕃茄系煎过,暖暖地,十分香甜。薯角煎得颇香,几惹味,建议mix埋奄列既芝士汁一齐食。另外饮品方面奉送一杯桃味嘅冰茶,本身有问可唔可以转热饮,但居然要加钱,所以都系打消左呢个念头。建议餐厅可以比支匙羹客人,因为杯野饮太大杯,一开始饮觉得冇乜味,但饮到一半会突然变甜,应该系d糖沉左底,所以建议边拌匀边饮。

2018-09-23