2014-11-17
突然的家庭聚會, 紅日公眾假期, 打去間間都話FULLY BOOK 左, 唯有這家即日還有得BOOK。就搭MTR去九龍灣,再轉SHUTTLE 過去MEGA BOX 喇!地方很大, 7點半還有很多吉枱,相信WALK-IN 亦無問題, 但感覺很嘈吵, 而且店員問左我地3次係咪唔要飲品,其實我都知酒水好賺,但我地真係冇需要吖嘛。Pepperoni Pizza, 餅底不夠薄, 不夠脆, 芝士味不夠濃郁,我地以為自己食緊PIZZA HUTS 既厚批。German Platter B ($388)Roasted Whole Boneless Spring Chicken, Rooasted Pork Knuckle w/Sauerkraut, Grilled Potabello, Sauteed Mixed Vegetables in Olive Oil呢個SET 一上枱真係一D 都唔吸引, 仲要都几貴, 豬手又乾又硬又鞋, 隻小春雞超咸。打住德國菜的旗號, 做出一隻咁既豬手, 真係失禮死人。Fish & Chips,都係過乾, 魚既質感就好似鼻涕魚咁, 真係唔講都唔知係魚,失敗。Crispy P