2017-06-13 221 浏览
一心谂住去九龙城买泰国来的BB榴梿, 不过无货之余, Waiting List仲要身页纸咁多买唔到泰国BB榴梿, 顿时唔想食泰国菜, 好彩九龙城大把野食, 行下行下见到间餐厅装修几四正, 原来系越南餐厅, 一于呢间啦生牛肉汤河 - $49 生牛河的汤底原来系从越南名店买来的秘方(最近喺香港开店𠮶间), 汤底甜甜地, 重点系饮完无口渴, 生牛肉注明用美国安格斯牛肉咖哩海鲜炒饭 - $73第一次食咖哩炒饭, 最初令我联想起咖哩海鲜杯面, 不过就紧系有分别啦! 炒饭炒得干身, 从而令咖哩味够香够刺激, 海鲜有青口、鱿鱼、虾咸柠七喜 - $23 / 三色冰 - $8 (跟餐价)咸柠七喜 - $23 / 三色冰 - $8咸柠碎上, 所以好够味好耐无饮过三色冰 - 红豆、去衣绿豆、绿色粉条(大菜), 加入椰汁, 最正系劲浓椰汁香味

生牛肉汤河 - $49
生牛肉汤河

咖哩海鲜炒饭 - $73
咖哩海鲜炒饭

咸柠七喜 - $23 / 三色冰 - $8
咸柠碎上, 所以好够味

生牛肉汤河
咖哩海鲜炒饭