2025-08-08
在九龍城想搵一間可以慢慢歎海鮮既地方?蟹仙海鮮蒸氣鍋絕對係我既心水之選!餐廳既蒸氣石碢料理,唔單止健康,仲可以原汁原味咁呈現海鮮既原味道,真係食得開心又滿足。我哋點左【尊貴海鮮套餐】,每位HK$419,睇落好似唔平,但食完你會覺得絕對係物超所值。野生膏仔蟹既蟹膏香濃,韓國釜山鰻魚油脂豐富,澳洲青年龍蝦爽口彈牙,加拿大海虎蝦就更加鮮甜,南非乾鮑蒸完仲有啲煙韌口感,大西洋野生青口和韓國釜山蠔都好肥美,啖啖海洋味,蟹皇大元貝和黃金翡翠螺都係驚喜之作,唔止賣相吸引,味道都好出色,配埋有機蔬菜籃,清新解膩,最後加埋個吸晒海鮮精華既粥底,真係好味到停唔到口。總結,餐廳食材新鮮,每款海鮮都由店員幫我哋調較時間,同埋店員會提示我哋邊款蘸wasabi好味,邊款不用蘸醬油,整體感覺好舒服,係一間值得再訪既海鮮蒸氣鍋餐廳!