2021-10-12 79 浏览
#pb食在九龍城九龍城的「波甚」☕九龍城真係開左好多咖啡店 去到假日間間都大排長龍🤪 點知個次竟然發現呢間唔使排隊 於是就試下😍 九龍城呢間係分店黎 總店係西環 聽講兩間嘅menu係唔同嘅👍🏻 大家可以聽下邊間方便自己多d🥰.食物選擇唔算多🙈 主食有5款 價錢$98-$148不等😋 甜品除左出名嘅Tiramisu 仲有一款曲奇🤪🔹炸軟殼蟹伴蟹肉飯🦀定食有埋一碟前菜、生果、麵豉湯 所以$148黎講唔算好貴👍🏻 而且個飯份量十足 又好colourful😋 原隻軟殼蟹 + 大量蟹籽 + 蟹肉 夠哂足料😍 調味主要靠飯素、沙律醬 鹹鹹地 幾好送飯🥰🔹Signature Tiramisu🍫佢嘅Tiramisu都幾出名😍 我認我係為左Tiramisu而去🤭 佢唔算好大件🤪 佢落左大量嘅cream 用左生雞蛋 食落口感好軟滑😋 咖啡味亦都好濃 而且唔會好甜好漏🥰 價錢$68都幾合理👍🏻🔹特調冰搖咖啡🍸呢杯冰搖咖啡落左橙皮、蜜糖、咖啡🤪 飲落好香橙味 味道偏甜 完全唔覺飲緊咖啡咁🤣 幾特別😍🔹Green Tea Latte🍵.整體主食、甜品都好出色 價錢亦算合理😍 而且佢冇限時 可以坐底慢慢做下野🥰
#pb食在九龍城
九龍城的「波甚」☕