2019-07-29
唔知大家對印度菜有啲乜嘢印象,我最近去九龍城食嘢嘅時候發現咗一間幾特別嘅印度菜,餐廳嘅裝修佈置都充滿印度嘅特色,雖然自己未去過印度但係對印度嘅嘢食都會有啲好奇嗰日就同男朋友一齊去試吓印度菜有咩特別首先我哋就叫咗一個串燒羊肉,羊肉係用鐵板燒,所以上菜嘅時候熱辣辣咋渣聲超級新鮮熱辣,印度菜仲會配左兩種唔同嘅醬汁分別係綠色同埋紅色,呢兩種醬汁嘅味道都好特別有一種小小清新嘅感覺如果配埋咖喱或者羊肉黎識嘅話都幾夾咖哩方面我哋就叫咗一個牛油雞,味道亦都幾特別咖喱味好香雞肉都幾多下,配埋薄餅食就真係一流所以我哋都叫咗兩款薄餅,第一款就係蒜香薄餅,第二款就係普通炸薄餅兩款嘅薄餅亦都非常之香口用嚟配搭比較濃味嘅咖喱肉亦都係非常之適合飲品方面我哋就叫咗一杯印度奶茶同埋芒果沙冰,印度嘅奶茶係非常之特別同我地平時飲開嘅味道唔同如果有興趣試吓特別嘅味道都好值得一試依間餐廳嘅服務態度好好而且坐得幾舒服如果有機會嘅話我都會再嚟呢度食多次